Herinneringsfotografie

Een mooie liefdevolle memory, als een waardevol geschenk uit het verleden!

Mooie herinneringen aan jou staan vast in de bodem van mijn hart

Mooie herinneringen die voor altijd in mij voort blijven leven

 

Waar bestaat deze herinnerings-fotosessie uit?

Tijdens deze foto sessie maak ik integere en pure foto’s van je dierbaren, jullie als familie en portret foto’s. Ik neem hier ruim de tijd voor.

De fotoshoot vind plaats bij jou thuis, verzorgingstehuis, of als het mogelijk is in de buitenlucht

Prijs 199,= euro

 

Tijdsduur 90 minuten

Je krijgt 25 digitaal bewerkte foto’s via we-transfer binnen 1 week door mij aangeleverd.

Binnen een straal van 15 km reken ik geen reiskosten, daarbuiten 30 cent per gereden kilometer.

 

*Bij het boeken van een fotosessie gaat je akkoord met het mogen gebruiken van de foto’s op mijn website en/of social media, tenzij duidelijk wordt aangegeven dat dit niet gewenst is.

 

Wat als in de laatste levensfase het moment van afscheid nemen steeds dichter bijkomt?
Als in een roes vliegt de tijd rond een afscheid voorbij!

Hoe waardevol is het om je geliefde op (hoge) leeftijd, of tijdens afnemende gezondheid, als herinnering voor later, in de meest pure vorm via beelden vast te leggen. Intense momentopnames worden door mij in een prachtige sfeerbeleving vereeuwigd. Intense foto’s in de bekende huiselijke omgeving, of wanneer het (nog) mogelijk is, bij mooi weer in de natuur. Ziekenhuizen, verpleeghuizen en hospice-logeer-huizen waar zorg wordt geboden in een laatste levensfase, zijn met regelmaat mijn werkterrein, waaruit ik vanuit mijn hart mezelf met de ander mag verbinden.

 

Zo kwam ik tijdens het langdurend ziekteproces, gevolgd door een plotseling afscheid van mijn moeder erachter, hoe belangrijk het is om mooie intieme foto’s te maken. Tijdens haar ziekteproces “Alzheimer”, en de afronding van haar allerlaatste aardse levensfase, kon ik pure beelden fotograferen van de persoon die ik mijn hele leven zo intens lief heb gehad. Door het afscheid van mijn moeder van zo dichtbij te mogen beleven, werd mijn passie voor herinneringsfotografie bij mij geboren. Afscheid van de persoon die ‘ooit was’, en de geboorte van ‘mijn nieuwe werkveld’, door de dood met elkaar verstrengelt!

 

Mijn fotografiewerk tijdens -uitvaart en afscheidsceremonies is ontstaan tijdens de rouwfase na het overlijden van mijn vader. Omdat zijn afscheid zeer plotseling was, werd mij de kans ontnomen om van zijn laatste periode op aarde herinneringsbeelden te fotograferen. Door mijn emoties kon ik de afscheidsceremonie maar deels fotograferen, maar kregen we enkele foto’s van genodigden aangeleverd, wat een welkome aanvulling op mijn reportage was. Door achteraf deze mooie beelden terug te zien, ontdekte ik mijn liefde voor deze tak van fotografie om puur intieme momenten vast te leggen, als verwerking voor nadien. Mijn opgedane ervaring tijdens afscheiddiensten en ceremonies hebben ervoor gezorgd dat ik vanuit mijn intuïtie in kan voelen waar de waardevolle momentopnames tijdens een afscheid waarneembaar zijn om mij heen. Mijn camera werkt als een vergrootglas, wat mij toegang geeft tot de innerlijke wereld van de mensen om mij heen en alle lagen die daarmee in verbinding staan. Foto’s zeggen vaak meer dan woorden, deze momentopnames die gevuld zijn met emoties, worden door mij in mooie sfeerbeleving vereeuwigd. Een bijzonder mooie totaliteit aan beeldmateriaal, in de vorm van een herinneringsboek, als waardevolle troostende herinnering voor de nabestaanden!

 

Omdat ik zelf mocht ervaren hoe waardevol en troostend het kan zijn, om liefdevolle sfeer beelden terug te kijken van de mensen waar we ons mee verbonden voelen, deel ik op deze pagina vanuit mijn persoonlijk leven mooie herinnerings- en afscheidsbeelden om indruk te krijgen van mijn werk.

Ik hoop hiermee andere mensen ondersteunend te zijn, en mijn persoonlijke ervaring te delen, dat verdriet toelaten ook een vorm van sterk zijn is!

 

 

Tarief uitvaartfotografie

Tijdens dit dagdeel ben ik op een respectvolle wijze aanwezig bij de ceremonie en uitvaart

Daarna ontvangt u van mij na enkele dagen ca. 50 digitale foto’s in hoge resolutie.

Prijs 325,= euro (incl btw)

 


Verrijk de tijd die je samen nog hebt………..
We blijven verbonden met elkaar

 

tederheid

Liefdevolle verzorging van zijn soulmate

english-woman

Vanuit een andere wereld,

een momentje verbinding met haar dochter

DSC_6762

Met een lach en een traan

????????????????????????????????????

Samen wandelend door de levenspoort

????????????????????????????????????

Met een genietende blik,

vertrouwen op wat komen gaat


Uitvaartfotografie

 

Het afscheid smelt samen, tot een intens moment van liefde en verbinding
Nooit meer hier, maar altijd bij ons

 

Jouw mooiste lach, verwerkte je bittere tranen

Je sprankelende ogen, verstopte de grootste geheimen

Jouw kloppend hart, voelde de intense pijn

Stilletjes laat ik je hand los, ik probeer je voorzichtig te laten gaan……..

Vergeten kan ik je niet

Vanuit liefde blijven we verbonden

afscheid 1

Langzaam laat ik je los,

iefde voor mijn moeder

afscheid 3

het grote loslaten van zijn innig geliefde vrouw

 

afscheid 2

afscheid 7

P1010254

afscheid 9

P1010259